Müteahhitlik Şirketlerine %50 Yurt Dışı Desteği - İNŞAATLİNK- İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

İNŞAATLİNK- İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

İNŞAAT İLE İLGİLİ SEKTÖREL HABERLER, 2024 GÜNCEL BİRİM FİYATLARI

İNŞAATLİNK

TELEGRAM GRUBU

3/15/2013

Müteahhitlik Şirketlerine %50 Yurt Dışı Desteği

http://www.insaathaberleri.net/haber/18193-muteahhitlik-sirketlerine-50-yurt-disi-destegi.html

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları Hakkında Tebliğ ile Ekonomi Bakanlığı'nın hedef pazar olarak belirlediği ülkelerde; müteahhitlik sektörüne yönelik mal ve hizmet ihracatının artırılması için teknik müşavirlik şirketleri, müteahhitlik şirketleri ve işbirliği kuruşlarınca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen bazı faaliyetlere ilişkin harcamaları için Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu devreye girecek.

Tebliğle, teknik müşavirlik şirketleri tarafından yurt dışında açılan ofislerin brüt kira ile buna ilişkin vergi/resim/harç giderleri yüzde 50 oranında (yıllık en fazla 40 bin dolar), bu ofislerde istihdam edilecek Türk yöneticinin brüt maaşı yüzde 50 oranında (yıllık en fazla 60 bin dolar), Türk büro elemanın yıllık brüt maaşı ise yine yüzde 50 oranında (yıllık en fazla 36 bin dolar) desteklenecek.

Teknik müşavirlik şirketleri söz konusu yardımlardan en fazla 5 ofis için 3 yıl süreyle yararlanabilecekken, yurt dışı ofis desteğinden yararlandırılacak ülke ve şehirler, Ekonomi Bakanlığı tarafından belirlenecek uygulama usul ve esasları ile belirlenecek.

Şirketlerin ve işbirliği kuruluşlarının reklam, tanıtım ve pazarlama ile pazar araştırma gezileri de destek kapsamına dahil edilirken, yurt dışı fuar organizasyonlara da destekler kapsamında yer veriliyor.

Teknik müşavirlik şirketleri, müteahhitlik şirketleri ve işbirliği kuruşlarınca yanıltıcı bilgi ve belge ibraz edildiğinin tespit edilmesi durumunda, bütün başvuruları reddedilerek, destek kapsamından çıkartılmaları kararlaştırılacak.
 
 
Kaynak : Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

SAYFALAR