Autocad Kullanmanın püf Noktaları - İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

 İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

İNŞAAT İLE İLGİLİ GELİŞMELER, GÜNCEL BİRİM FİYATLARI

İNŞAATLİNK

TELEGRAM GRUBU

3/31/2013

Autocad Kullanmanın püf Noktaları



http://mimaronurozden.com/mimar/autocad-kullanmanin-puf-noktalari


Herkes Autocad i üst düzey bildiğini söyler, cv’lerde de hep autocad çok iyi seviyededir ama ben yine de paylaşıyım. Bilmeyen birinin belki işine yarar :)

Produced by an autocad educational product yazısını kaldırma
Autocad öğrenci sürümüyle çizilmiş bir dosyanın baskısını aldığınızda yada Autocad öğrenci sürümüyle çizilmiş bir dwg dosyasından çizim kopyaladığınız zaman sizin sayfanızın kenarlarında bu yazıyı görürsünüz. Kaldırmak için Save as yapıp dxf olarak kaydedin. Daha sonra programdan çıkıp dxf uzantılı dosyayı açıp dwg olarak kaydederek bu ” Produced by an autocad educational product ” yazısından kurtulabilirsiniz.

Purge
Bu komutu çizimde kullanılmayan katmanlar (layer), bloklar (block), çizgi tipleri (linetype), ölçülendirme tipleri (dimstyle), yazı tipleri (textstyle) ve çoğul çizgi tanımlarını  çizim dosyasından çıkartacaktır.
Overkill
Autocaddeki üst üste gelen çizgileri kaldırır.Bu komutu kullanırken dikkat etmenizi öneririm. Yaptıktan sonra üzerine Regen de yaptığınız vakit dosyanız tamamen hafifler.
Time
Bir çizim oturumunda geçen süreyi bulmak için Time komutunu çalıştırabilirsiniz.
Dimdisassociate
Çizimi taşırken ölçüler sağa sola kaçıyorsa
-> enter -> tüm ölçüler seçilir -> enter yaparsınız. (Kısa yolu DDA)
Autocad Autosave Süresini kısaltma
Autocadi kurduktan sonra yapmanız gereken ilk ayarlarından bir tanesi bence. Malum elektrik kesilmesi tipik autocad hataları vb çizimleri kaybedebiliyoruz. Op-> ” Open and Save- Autocad save  “3 dk yapabilirsiniz.
Shift Komutu
Basit bir komut ama herkes bilmeyebilir. Çokta işe yarar aslında.
Eğer yanlışlıkla bir nesneyi seçtiniz,shift tuşuna basıp o nesneye tekrar tıklayın. Nesne seçimden çıkmış olur.
Autocad Sürümü değiştirme
Genelde çok sıkça görülen basit bir işlem. Yeni versiyon autocad kullanıp , eski versiyon Autocad kullanan birine çizim yolladığınızda çizimi açamaz. O yüzden autocadi ilk kurduğumuzda bu ayarıda yapmak sağlıklı olacaktır. Op enter – Open and Save Sekmesi
Basit bir yöntemle çizim kurtarma.
Çizim yaparken dosyanız kapandı yada dwg dosyanız kayboldu. Siz çizim yaparken autocad çizim dosyanızın bulunduğu yere .bak uzantılı dosya oluşturur. Eğer dwg dosyasına bir şey olursa .bak uzantılı dosyayı .dwg yaparak çiziminizi kurtarabilirsiniz.

Autocad Komut Kısa yollarını değiştirme.
Tools Customize Edit Program Parameters (acad.pgp) Textin içinde komutlar ve yanlarında kısa yolları var. Kısa yolları değişerek kendinize uygun şekilde atayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken aynı kısa yol 2 farklı komutta olmamalı.Autocad’i yeniden başlatın işlem tamamdır.

Zoomfactor
Mause Tekerleği ile zoom yapanlar için hassasiyeti ayarlamaya yarar.

Autocad’de OoPS Komutu
Sadece silinen objelerin geri alınmasını sağlar. (Undo)Ctrl+z  yapınca son yaptığınız değişiklikleri de kaybediyorken bunda silinen öğeleri geri alıyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

SAYFALAR