İş Deneyim Belgelerinin EKAP Üzerinden Düzenlenmesi Uygulaması Ertelendi. - İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

 İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

İNŞAAT İLE İLGİLİ GELİŞMELER, GÜNCEL BİRİM FİYATLARI

İNŞAATLİNK

TELEGRAM GRUBU

12/12/2015

İş Deneyim Belgelerinin EKAP Üzerinden Düzenlenmesi Uygulaması Ertelendi.

Bilindiği üzere 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ( KİK ) kapsamındaki İhale Uygulama Yönetmeliklerinin Ek-1 maddeleri uyarınca 31/8/2014 tarihinden sonra İş deneyim belgelerinin EKAP üzerinden düzenlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, ilanı veya duyurusu 31/8/2010 tarihinden sonra yapılan Kanun kapsamındaki ihalelere (İKN’si 2010/500.000 ve daha sonraki ihaleler) ilişkin olup EKAP’a kayıt edilmeden 1/9/2014 tarihine kadar düzenlenmiş bulunan mevcut iş deneyim belgelerinin, EKAP’a kayıt edilerek yeniden düzenlenmeleri zorunluluğu getirilmiş olup, bu kapsamda, EKAP üzerinden düzenlenmesi veya kayıt edilerek yeniden düzenlenmesi gerektiği halde bu gereklere uygun olmayan iş deneyim belgeleri, EKAP üzerinden kayıt altına alınarak yeniden düzenlenmedikleri sürece ilanı veya duyurusu 1/7/2015 tarihinden sonra yapılan ihalelerde iş deneyimini tevsik için kullanılamayacaktı.
Bu nedenle; EKAP üzerinden düzenlenmiş İş deneyim belgesi almaları veya iş deneyim belgesini EKAP üzerinden kayıt altına aldırarak yeniden düzenletmeleri gerektiği halde, bu zorunlulukları yerine getirmeyen belge sahiplerinin, belgeyi düzenleyen idareye başvuruda bulunarak, mevcut iş deneyim belgelerinin EKAPüzerinden kayıt altına alınarak yeniden düzenlenmesi talebinde bulunması gerekmekteydi.
Bununla beraber EKAP üzerinden kayıt edilme zorunluluğu getirilen iş bitirme belgeleri EKAP üzerinden kayıt edilmedikleri müddetçe ilanı veya duyurusu 1/7/2015 tarihinden sonra yapılan ihalelerde iş deneyimini tevsik için kullanılamayacaktı.
EKAP Üzerinden İş Deneyim Belgesi  Girilmesi ve İhalelerde EKAP üzerinden İş Deneyim Belgesi Tevsik İşlemi  Temmuz 2016’a Ertelendi.   
Ancak 27 Haziran 2015 tarih ve 29399 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan İhale Uygulama Yönetmelikleri  ve Kamu İhale Genel Tebliğ değişiklikleri ile bu süre 1  yıl uzatıldı. Yani 1/7/2016 tarihine kadar işdeneyim belgelerinin EKAP üzerinden kayıt ettirilmeden kullanılmasının önü açılmış oldu.
Ancak yine de ileride bir sorun yaşanmaması için 31 Temmuz 2010 tarihinden sonra yapılan ihalelere ilişkin olan tüm iş bitirme belgelerinin idarelere başvurularak EKAP üzerinden kayıt ettirilmesi önem taşımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

SAYFALAR