Konkordato ilanında %55 artış... - İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

 İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

İNŞAAT İLE İLGİLİ GELİŞMELER, GÜNCEL BİRİM FİYATLARI

İNŞAATLİNK

TELEGRAM GRUBU

8/21/2024

Konkordato ilanında %55 artış...

31. TEMMUZ 2024 TARİHİ İTİBARİ İLE EN RİSKLİ SEKTÖRLER. SIRALAMADA İNŞAAT BİRİNCİ SIRADA BAŞI ÇEKİYOR. TEKSTİL SEKTÖRÜ 2.SIRADA 




 Konkordato ilanında %55 artış...


2024'ün ilk 7 ayında 1554 firma konkordato ilan etti. 55 firma için iflas kararı verildi. 



Türkiye’de En Riskli Sektörler: İnşaat, Tekstil ve Akaryakıt


Son dönemde Türkiye’de konkordato taleplerinde büyük bir artış yaşanıyor. 2024 yılının ilk yedi ayında toplam 1.554 firma konkordato başvurusunda bulundu. Bu durum, ekonomik belirsizliklerin ve yüksek faiz oranlarının firmalar üzerindeki baskısını gözler önüne seriyor.


En Riskli Sektörler

1. İnşaat Sektörü: En riskli sektörler listesinde ilk sırayı inşaat sektörü alıyor. 398 firma ile en çok konkordato başvurusu yapılan sektör olan inşaat, yüksek maliyetler ve finansmana erişim zorlukları nedeniyle zor günler geçiriyor.


2. Tekstil Sektörü: İkinci sırada yer alan tekstil sektörü, 2024 yılında da ekonomik dalgalanmalardan en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. Yüksek üretim maliyetleri ve azalan talep, tekstil firmalarını zor durumda bırakıyor.


3. Akaryakıt Sektörü: Üçüncü sırada ise akaryakıt sektörü bulunuyor. Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar ve yüksek işletme maliyetleri, bu sektörde faaliyet gösteren firmaların konkordato başvurularını artırdı.


Konkordato Taleplerinin Artışı

Konkordato Takip sitesinin verilerine göre, geçen yıl toplam 1.516 konkordato talebi olurken, 2024’ün ilk yedi ayında bu rakam 1.554’e çıktı. Mahkemelerin yılın ilk yarısında iflas kararı verdiği dosya sayısı ise 55 oldu.


Uzmanlardan Uyarılar

Ekonomistler ve sektör temsilcileri, konkordato taleplerinin artmasının ekonomik istikrarı tehdit ettiğini belirtiyor. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, konkordato müessesinin istismar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda hukuki düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.