TÜRKİYENİN EN BÜYÜK İNŞAAT ŞİRKETLERİ 2024 - İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

 İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

İNŞAAT İLE İLGİLİ GELİŞMELER, GÜNCEL BİRİM FİYATLARI

İNŞAATLİNK

TELEGRAM GRUBU

8/22/2024

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK İNŞAAT ŞİRKETLERİ 2024


 Türkiye'nin En Büyük İnşaat Şirketleri: 2024



Türkiye, inşaat sektöründe dünya çapında tanınan birçok büyük firmaya ev sahipliği yapmaktadır. Bu firmalar, hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli projelere imza atarak sektördeki liderliklerini sürdürmektedir. İşte Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden ilk 8 şirketi


1. Rönesans İnşaat: 1993 yılında Erman Ilıcak tarafından kurulan Rönesans İnşaat, Rusya'dan Orta Doğu'ya kadar geniş bir coğrafyada projeler gerçekleştirmektedir. Şirket, özellikle büyük ölçekli altyapı projeleriyle tanınmaktadır.


2. Limak İnşaat: Limak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Limak İnşaat, enerji, altyapı ve turizm gibi çeşitli sektörlerde projeler yürütmektedir. Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası projesi, şirketin önemli projelerinden biridir


3. TAV İnşaat: Havalimanı inşaatı ve işletmesi konusunda uzmanlaşmış olan TAV İnşaat, dünya genelinde birçok havalimanı projesine imza atmıştır. Şirket, özellikle Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde aktif olarak faaliyet göstermektedir.


4. ENKA İnşaat: 1957 yılında kurulan ENKA İnşaat, enerji santralleri, altyapı projeleri ve endüstriyel tesisler gibi geniş bir yelpazede projeler gerçekleştirmektedir. Şirket, dünya genelinde birçok büyük projeye imza atmıştır.


5. Yapı Merkezi: 1965 yılında kurulan Yapı Merkezi, özellikle demiryolu ve metro projeleriyle tanınmaktadır. Şirket, Türkiye'nin yanı sıra Afrika ve Orta Doğu'da da önemli projeler yürütmektedir.


6. Tekfen İnşaat: Tekfen Holding bünyesinde faaliyet gösteren Tekfen İnşaat, altyapı, endüstriyel tesisler ve enerji projeleri konusunda uzmanlaşmıştır. Şirket, dünya genelinde birçok büyük projeye imza atmıştır.


7. Ant Yapı: 1991 yılında kurulan Ant Yapı, konut, ofis ve otel projeleriyle tanınmaktadır. Şirket, özellikle Rusya ve Türkiye'de önemli projeler gerçekleştirmektedir.


8. GAP İnşaat: Çalık Holding bünyesinde faaliyet gösteren GAP İnşaat, enerji, altyapı ve konut projeleri konusunda uzmanlaşmıştır. Şirket, Orta Doğu ve Afrika'da birçok büyük projeye imza atmıştır.


Bu şirketler, Türkiye'nin inşaat sektöründeki gücünü ve yetkinliğini dünya çapında temsil etmektedir. Her biri, gerçekleştirdikleri projelerle sektördeki liderliklerini sürdürmekte ve Türkiye'nin uluslararası arenadaki prestijini artırmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.