MİKRO BETON NEDİR - İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

 İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

İNŞAAT İLE İLGİLİ GELİŞMELER, GÜNCEL BİRİM FİYATLARI

İNŞAATLİNK

TELEGRAM GRUBU

12/08/2023

MİKRO BETON NEDİR

Mikro beton nedir. Kullanım alanları avantaj dezavantajları nelerdir.

Mikro beton, beton görünümü veren, ince ve esnek bir kaplama malzemesidir. Betonun temel bileşenlerinden oluşur, ancak kimyasal modifikasyonlarla daha yüksek performans sağlar. Mikro beton, zeminler, duvarlar, merdivenler, cepheler gibi farklı yüzeylere uygulanabilir. Mikro betonun avantajları arasında kesintisiz bir kaplama oluşturması, su geçirmez olması, alev geciktirici olması, uygun fiyatlı olması ve estetik bir görünüm sunması sayılabilir.Mikro betonun dezavantajları ise düşük termal difüzyona sahip olması, parlak yüzeyinin sık bakım gerektirmesi, uzman işçilik istemesi ve çizik ve leke oluşma riski taşımasıdır.

Mikro beton uygulaması, öncelikle zeminin sağlamlaştırılması, epoksi astar ile kaplanması, silis kumu serpilmesi, mikro beton astar ve kaplama sıvalarının uygulanması ve sızdırmazlık malzemesi ile cilalanması aşamalarından oluşur. Mikro beton kaplamanın kuruması ortalama bir hafta sürer.
Mikro beton, mimari ve dekoratif amaçlar için kullanılan bir malzemedir. Endüstriyel binalar için ise parlak beton daha uygun bir seçenektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.