SON 25 YILIN EN BÜYÜK DEPREMİ TAYVANDA MEYDANA GELDİ. - İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

 İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

İNŞAAT İLE İLGİLİ GELİŞMELER, GÜNCEL BİRİM FİYATLARI

İNŞAATLİNK

TELEGRAM GRUBU

4/04/2024

SON 25 YILIN EN BÜYÜK DEPREMİ TAYVANDA MEYDANA GELDİ.

 Tayvan’ın Doğu Kıyılarında 7.4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi



Tayvan, son 25 yılın en güçlü depremiyle sarsıldı. Ülkenin doğu kıyılarında, 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Hualien kentine 12 kilometre mesafede gerçekleşen bu sarsıntı, Tayvan’ı son çeyrek asır boyunca etkileyen en büyük sarsıntı olarak kayıtlara geçti. Deprem, yerel saatle 07.58’de, yerin 15.5 kilometre altında gerçekleşti. Adayı 25 yıl içinde vuran en güçlü sarsıntı, büyük heyelanlarla sarsılan Tayvan’ın dağlık iç kesimlerinde de hissedildi.



Bilanco Kötüye Gidiyor Yetkililer, yürüyüş yapan üç kişinin düşen kayalar sebebiyle öldüğünü, bir kamyon şoförü ve özel araçtaki başka bir kişinin ise, düşen molozlar sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca bir taş ocağında bir kişi yaşamını yitirirken, yakındaki otoyolda ise bir inşaat işçisi öldü.



Depremin Tetiklediği Heyelan Kamerada Tayvan’ın doğu kıyısında şiddetli depremin tetiklediği çok sayıda heyelan meydana geldiği bildirildi. Ülkenin Hualien şehrindeki hasar kamera kayıtlarına yansıdı. Dağlardaki köprülerin heyelan sebebiyle yıkıldığını veya sürüklendiğini bildiriliyor. Dağ yamaçlarından sadece okyanusa değil vadilere inen büyük heyelanların görüntüleri dikkat çekti.



Ağır Hasar Gören Binalar Hualien Şehri’nde Congquing ve Zhongshan yolunun köşesindeki çok katlı apartmanın ağır hasar gördüğü, birinci katının çöktüğü ve binanın büyük kısmının 45 derecelik açıyla eğildiği gelen bilgiler arasında. Sosyal medyada yansıyan görüntüler ise, çocukların çöken konutlarından kurtarıldığı anları ortaya koydu.



Mahsur Durumda İnsanlar Tayvan hükümeti, depremde yaralı sayısının 711 kişiye yükseldiğini ve 120’den fazla kişinin mahsur kaldığını açıkladı. En az dokuz kişi ise hayatını kaybetti.





Dünyada En Fazla Depremin Kaydedildiği Hat Tayvan, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu’nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının üzerinde yer alıyor. Bu hat, dünyada en fazla depremin meydana geldiği bölge olarak biliniyor ve aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

SAYFALAR