enerji kimlik belgesi ne zman almalıyım - İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

 İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

İNŞAAT İLE İLGİLİ GELİŞMELER, GÜNCEL BİRİM FİYATLARI

İNŞAATLİNK

TELEGRAM GRUBU

1/13/2013

enerji kimlik belgesi ne zman almalıyım


http://enerjikimlikbelgesiverilir.com/ekbverilir/bina-enerji-
kimlik-belgesi-nasil-alinir
Enerji kimlik belgesi üzerinde bulunan değerler ile belgeye sahip olan bina arasında farklılıklar olması durumu bakanlık tarafından yapılan denetimlerde tespit edildiğinde: binanın en geç bir yıl içerisinde enerji kimlik belgesine uygun hale getirilmesi yasal bir zorunluluktur.
enerji kimlik belgesini ne zaman almalıyım ?
Yeni binalarda iskan (yapı kullanım) izni alınması için enerji kimlik belgesi bir zorunluluktur. Bina ruhsat tarihinden yapımı tamamlanana kadar geçen süreç içerisinde enerji kimlik belgesi temin edilmelidir.
Mevcut binalarda ise 2017 yılına kadar süre verilmiştir. Ancak alım-satım ve kiralama işlemlerinde enerji kimlik belgesi ibrazı gerekmektedir. Dış cephe mantolaması yaptırmayı düşünen veya yaptıran bina yönetimleri enerji tüketim sınıflarındaki iyileştirmeyi enerji kimlik belgesi ile görebilirler. Ayrıca yapılacak yasal düzenlemelerle enerji tüketimi düşük olan yapılardan daha az vergi alınması sağlanacaktır. Bu düzenleme sonrasında vergi avantajından yararlanmak isteyen mülk sahiplerinden de enerji kimlik belgesi talep edilecektir. Tüm bunlar düşünüldüğünde mevcut binalar için de vakit kaybeden enerji kimlik belgesi temin edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

SAYFALAR