Duvar İçine Çalışan Sürme Kapı Mekanizmaları - İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

 İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

İNŞAAT İLE İLGİLİ GELİŞMELER, GÜNCEL BİRİM FİYATLARI

İNŞAATLİNK

TELEGRAM GRUBU

8/01/2013

Duvar İçine Çalışan Sürme Kapı Mekanizmaları

Duvar İçine Çalışan Sürme Kapı Mekanizmaları


http://www.master-slide.com/images/kaybolan-kapilar-teknik-cizim.jpg
http://www.master-slide.com/images/standard.jpgDuvar içine çalışan sürme kapı mekanizmaları, kapıların yaşam alanlarındaki dezavantajlarını ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır. Bu mekanizmalar tasarımı gereği duvar içine çalıştığından yaşam alanlarımıza rahatlık ve fonksiyonellik getirmekte ve bu mekanizma sayesinde kapı, ihtiyacımız varken ortada, ihtiyacımız yokken duvar içerisinde gizli kalmaktadır. Kapı yüzünden kaybedilen yaşam alanları geri kazanılmakta, özellikle yer kazancının daha önemli olduğu banyo, mutfak, kalorifer odası, ardiye ve kiler gibi yerlerde amaca tam hizmet vermektedir. Ev eşyalarının, mutfak dolaplarının ve banyo ekipmanlarının yerleştirilmesinde kısıtlayıcı rol oynayan mevcut kapı sistemlerinin yarattığı sıkıntılar "Duvar İçine Çalışan Kapı Mekanizmaları" ile ortadan kalkmaktadır. Açılıp kapanması son derece sessiz ve kolaydır.
Bu mekanizmalar tüm konutlarda kullanılabildiği gibi; restoran, otel, motel ve benzeri iş yerlerinde, bürolarda da kullanılabilmektedir. Kendine özel geliştirilen "kilit sistemleri" ile kolayca kilitlenir ve kapı açıldığında kilit sistemi kapı ile beraber duvar içerisinde kaybolur.

Duvar İçine Çalışan Kapı Mekanizmaları yerine montaj yapıldıktan sonra, duvar ile aynı düzleme gelecek şekilde sıva yapılıp üzerine istenilen şekilde boya, kağıt v.s. uygulamaları yapılabilmektedir. Ayrıca alçı panel duvarlarda da mükemmel sonuç vermektedir. Mekanizmalarımız inşaat sırasında montaj edilebildiği gibi tadilat esnasında da uygulanabilmektedir.

Yaşam alanlarında aranan konfor ve fonksiyonelliğin daha fazla ön plana çıkmasıyla birlikte, bu mekanizmalara olan ihtiyaç daha da artmış oldu.
http://www.master-slide.com/images/standardtwin.jpgAvantajları- Kapılar, ihtiyaç yokken duvar içine gizleniyor, böylece şık bir görünüm sağlıyor.
- Kapı nedeniyle kaybedilen yaşam alanları geri kazanılıyor.
- Özellikle banyo, mutfak, kalorifer odası, ardiye ve kiler gibi yerlerde yer tasarrufu sağlanıyor.
- Eşyalarının yerleştirilmesinde kısıtlayıcı rol oynayan mevcut kapı sistemlerinin yarattığı sıkıntılar ortadan kalkıyor.
- Isı kayıpları önleniyor, hava akımı nedeniyle kapının çarpmasının önüne geçiliyor.
- Sürme kapılar açılıp kapatılırken ses çıkarmıyor.

Masterslide Türkiye'de En Çok Tutulan Marka
Türkiye'deki tek üretici olan Hamaş Çelik Ltd. Şti. kendi özel tasarım ray-makara takımı ile kısa sürede Türkiye'deki A+ projelerde kullanılmaya başlamıştır. 'Masterslide Sürme Kapı Mekanizmaları'nı kullanan bazı projeler; Zorlu Center Projesi (Zorlu Holding), Ormanada Projesi (Eczacıbaşı), Koruflorya Projesi (Aydınlı Grup), Göztepe Hilton (Emay İnşaat), Bostancı Dedeman (Haldız İnşaat), Ruffles Otel (Zorlu Holding), Bursa Sheraton (AHK İnşaat), Tarabya Cumurbaşkanlığı Köşkü vb. yüzlerce projede kullanılan sistem Türkiye'de en fazla tutulan sürme kapı sistemi olmuştur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

SAYFALAR