öfke kontrolü - İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

 İNŞAAT SEKTÖRÜ HABERLERİ VE BİRİM FİYAT GÜNCELLEMELERİ

İNŞAAT İLE İLGİLİ GELİŞMELER, GÜNCEL BİRİM FİYATLARI

İNŞAATLİNK

TELEGRAM GRUBU

2/06/2014

öfke kontrolü

Hintli bir ermiş öğrencileri ile gezinirken Ganj nehri kenarında birbirlerine öfke ile bağıran bir aile görmüş. Öğrencilerine dönüp insanlar neden birbirlerine öfke ile bağırırlar diye sormuş.

Öğrencilerin biri çünkü sükunetimiz kaybederiz deyince ama öfkelendiğimiz insan yanı başımızdayken  neden bağırırız? O kişiye söylemek istediklerimizi daha alçak bir ses tonu ile aktarabilecekken niye bağırırız diye tekrara sormuş.

Öğrencilerden ses çıkmayınca anlatmaya başlamış. İki insan birbirine öfkelendiği zaman kalpleri birbirinden uzaklaşır. Bu uzak mesafeden birbirlerinin kalplerine seslerini duyurabilmek için bağırmak zorunda kalırlar. Ne kadar çok öfkelenirse arada açılan mesafeyi kapatabilmek için o kadar çok bağırmaları gerekir.

Peki insan birbirini sevdiğinde ne olur. Birbirlerine bağırmak yerine sakince konuşurlar. Çünkü kalpleri birbirine yakındır. Arada mesafe yoktur ya da çok azdır. Peki insan  birbirini daha fazla severse ne olur. Artık konuşmazlar. Sadece fısıldaşırlar. Çünkü kalpleri birbirine daha da yakınlaşmıştır. Artık bir süre sonra konuşmalarına bile gerek kalmaz. Sadece birbirlerine bakmaları yeterli olur. İşte gerçek anlamda birbirini seven iki insanın yakınlığı böyle bir şeydir. 

Daha sonra ermiş öğrencilerine bakarak şöyle devam etmiş. Bu nedenle tartıştığınız zaman kalplerinizin arasına mesafe girmesine izin vermeyin. Aranıza mesafe koyacak sözcüklerden uzak durun. Aksi takdirde mesafenin arttığı öyle bir gün gelir ki geriye dönüp birbirinize yakınlaşacak yolu bulamayabilirsiniz.

Hayatın bir çok yüzü olacaktır. Olumsuz insanlarla karşılaşacaksınız. Ölçü sakin kalarak aklınızı kullanmanızdır. Değiştiremeyeceğiniz şeyleri olduğu gibi kabul etmesini öğrenin ve asla tepki göstermeyin. 

Öfkenizin altında ne yattığını anlamaya çalışın. İnsanın eleştirildiği zaman savunmaya geçmesi doğaldır. Ama siz de saldırıya geçip savaşmayın. Onun yerine söylenenlerin altında yatanı bulmaya asıl söylenmek isteneni dinlemeye çalışın. Ya da belki o ortamdan biraz uzaklaşıp rahatlamak isteyebilirsiniz. Ama kendinizi kendinizin ya da karşınızdakinin öfkesini kontrolden çıkmasına izin vermeyim. Sükunetinizi korumanız durumun raydan çıkıp bir felakete dönüşmesini engelleyecektir.

İnsanlara duyduğunuz öfke karşısında sakin davranın. Herkes duyduğu öfkenin karşısında mutlaka pişmanlık duyar. Öfke gelir akıl gider, akıl gidince her şey olabilir. Siz öfkeli insanlardan uzak durun. Öfkeli insan hem kendisine hem de yanındakilere zarar verir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LÜTFEN Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanın.

SAYFALAR